Hungaroring

Versenypályák, információk, szervezések

Moderátor: ddt500

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2019.09.01. 13:05

Fél 9-kor kint voltunk a ringen és sikeresen betársultunk id. és ifj. Greksa Attila mellé a boxba.
A gépátvételnél akkora sor állt, hogy hamar kiderült Horgász bukja az első menetét.
Elég sok motor megbukott a hangnyomás mérésen mert egyrészt lejjebb vitték a határt 102dB (+1), másrészt jó pár motort hangosabbnak mértek mint legutóbb.
Nagyon nem aggódtunk és a kis Ninja szaros 96dB-el simán vette az akadályt.
Majdnem az összes Ducatit kiszórták, nagy V4 egy sem ment át. Volt is nagy hőbörgés de hát ez érthető hiszen ki akar potyára kijönni?
Én ma 1:59-et akartam menni! Az tudtam, hogy a 00 jönni fog magától. Hát végül nem jött össze de majd legközelebb.

Első menet 2:01.4 (600-as PB). Volt pár stopim de semmi extra bemelegítésnek jó volt. Ekkor már éreztem, hogy nem lesz könnyű elérni a kitűzött célt.

A második menetben már odatettem magam, a végén utolértem a Perger Csabit és mivel eléggé hasonló tempót mentünk inkább hagytam a francba. Na jó a lejtős féktávon még bepróbálkoztam de az új R1-e nagyon ment, szóval jobb a békesség alapon elengedtem a dolgot.
A race chrono 2:00.99-et írt ki de a transzponder (igen most kint voltak a tranyósok) csak 2:01.021-et igazolt. Itt már volt pár megcsúszásom.

A harmadik menet előtt a Barta Laci beparáztatott, hogy el fogok esni mert ótvar a hátsó gumi. Mondjuk annyira nem beszélt hülyeséget mert ezt a gumit használtan vettük és csak a Horgász meg én beleraktunk már kb. 100 kört.
Kérdezem a Horgászt nem kell tankolni? Á nem nem jelez! Ok! Ahogy kihajtok a pályára már elkezd villogni a fuel! Na mondom szép ez max. 6 kör.
A valóságban 1 kivezető és 5 mért kör után kifogyott a benzin. Teljesen mert a cél egyenes végén már köhintett a motor. :D 2-es kanyarnál elhagytam a pályát és visszabicegtem a boxba. Közben 3x állt le a motort de szerencsére nem kellett tolnom. Ja ekkor már 38 fok volt. 2:00.93 (valós).
Erről már van videó is!

Ebédszünetben felraktuk a jó kis Dunlopot hátra meg a Horgász vett egy szuper SC0-ás Pirellit sose lehet tudni alapon.

A negyedik menet az új gumi nagyon jó volt de sajnos nem tudtam igazán kihasználni. 2:00.792, utána volt egy 01,1-es köröm amiben jó nagyot hibáztam a -2-ben.
Ma 2x is azt hittem ott, hogy nem sikerült visszaraknom a motort 2-be ezért túl sokáig húztam be a kuplungot, aminek következtében a féktáv is odalett meg a motor is meghülyült amikor visszakapta a kapcsolatot.
Na mindegy elég hamar lejöttem gondolván, hogy majd az utolsó 5. menetben még megyek 3-4 jó kört.

Ötödik menet. Hát nem sikerült mert úgy elfáradtam mint az állat. A 4-5 kör magasságában a Tupiék megelőztek a cél végén szóval az adott némi izgalmat de csak 2:01.4 lett.
Mindegy azért jó volt! :)

A motor egész jó bár a kemény elejét most jobban megéreztem. Sajnos sok helyen nagyon korán megyek bele a kanyarokba és így nem adja ki az ívet. Próbáltam jobban kiülni. Néha sikerült is. :D
Elvileg volt kint fotós szóval ki fog derülni!
Na tolom fel a videókat bár eléggé unalmasak lettek.
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2019.08.11. 10:53

Furcsa, érdekes és bonyodalmakkal teli pályanapon vagyok túl. Egy tucat helyen félremehetett volna az ügy de végül minden jól alakult. Kicsit bő lére engedem mert régen nem írtam és most aztán..... :D
Kezdjük az elején.
A regisztráció szörnyűségei, avagy : Csak 25 maradhat!
Mogyoród lakossága egy ideje lázad a Hungaroring által keltett zaj ellen. Én a magam részéről az 1985 után odaköltözött emberek panaszát dobnám a kukába (Jé a versenypálya hangos? Minek költöztél mellé?) de hát nem én döntök.
Egyébként a dolog odáig fajult, hogy már a pályanapok léte is veszélybe került.
Köszönhető többek közt a jó magyar szokásnak, hogy mindig ügyeskedünk, megkerüljük, kiskapukat keresünk stb.
Ember leméreti a motorját dB Killerrel (köznapi nevén furulya) legyen mondjuk 105dB, majd a boxban az első dolga eltávolítani azt. 116dB.
Mivel a pálya mellett is mértek ezért hamar kibukott a turpisság és falhoz állították az ügyeskedőket. Ez nem most volt hanem még az előző napokon.
Osztottak szoroztak a vége az lett, hogy 102dB és egyszerre csak 25 motoros lehet a pályán!
Eddig 50 volt az engedélyezett (azt hiszem).
Az online regisztráció kezdete szerda 10 óra. Én biztos voltam benne, hogy pillanatok alatt minden csoport be fog telni, szóval 9:45-kor már az oldalon voltam és eleinte csak fél percenként majd 10 mp nyomogattam az F5-öt. Közben szóltam Horgásznak is, hogy készüljön de nem reagált. Egyszer csak kipirult a regisztráló gomb.
Rányomtam, legördülő menü, Arany csoport, 13 szabad hely!, klikk, regisztráció elfogadva! Juhú!
Visszalépek, mondom regisztrálok a Horgásznak is az ezüstbe: 0 szabad hely. Bronz: -1 (26-an regisztráltak).
2 percen belül elkezdtek ömleni a panaszos bejegyzések a Hungaroring facebook oldalára de hát nem volt mit tenni.
Pályamotoros csoportban szerveztem magamnak a boxba lakótársakat, hogy kisebb legyen a költség. Én valamiért azt hittem 30 000Ft a box.
Irány a Ring! Csak előtte még szereljünk egy kicsit!
Eleinte úgy volt, hogy a Horgász kocsija húzza a utánfutót de mivel Ő hoppon maradt így azt találtuk ki, hogy ő a VFR-el jön ki és én hozom a motort.
No problem hiszen ezért rakattam rá a vonóhorgot. Hmm lehet, hogy előtte már ki kellett volna próbálni mert az elektromos dugaj olyan pozícióban volt, hogy nem tudtuk összedugni az utánfutóéval. Szóval le kellett lazítani a vonóhorgot tartó egyik csavart ami nem tudom mennyire van meghúzva de egy lábbal ugráltam rajta mire meglazult.
Végül is 20 perc alatt végeztünk. Budafokról 38 perc alatt kiértem a városon keresztül (sok értelme van a szombati munkanapoknak).
Végre kint!
Elvileg először a motort kellett volna a gépátvételre vinni és utána kaptam volna karszalagot meg matricát de nekem ezt senki nem mondta úgy, hogy fordítva csináltam.
Haverok előkerültek, vettem ki boxot (10 000Ft), irány a gépátvétel.
6500 stabil fordulat.
-Van furulyád?
-Van.
-Akkor rakd be, mert a határon vagy.
-Ok.
Szóval túl hangos a ki Ninja. :D
Furulyát beraktam, melegítő fel, stressz miatti wc látogatás, pillangók a gyomorban szóval minden a legnagyobb rendben! :D :D :D
Elöl 9813-as Dunlop volt ami elvileg 35 fokos aszfaltig jó. Délutánra 60 fokos aszfaltra számítottam ezért kivittem egy zsír új 343-ast is. Hátul meg Metzeler K1 de a hátulja sosem izgatott csak nagyjából legyen jó.
A terv az volt, hogy két menet után majd okoskodunk, hogy mit érzek és annak megfelelően gumizunk.
Majd elfelejtem. Köridő mérés.
Elvileg: kötelező transzpander (1500Ft), délután csoportok újra osztása.
A gyakorlatban:”Nem jöttek (tranyósok), telefont nem veszik fel, vagy nem szóltak nekik vagy elfelejtették”.
Köridőmérőt nem hoztam. Elmentem az Egedihez hátha van neki kölcsönbe de Ő lehordott a sárga földig, hogy ennyi kihagyás után miért akarok mérni? Csak szájra fogok esni!
Bezzeg ha venni akartam volna, akkor 2-őt is rám sózott volna! :D :D
Horgász is kiért kis késéssel (Ő a nulláson jött).
Arany csoport! Ja nem mert ennek a csoportnak az aranyere is rézből van!
Tavaly áprilisban ültem utoljára motoron, a Hungaroringen pedig napra pontosan 2 éve nem mentem (igen 2017.,08.10) szóval kicsit aggódtam, hogy nem lesz meg a tempóm a Arany csoporthoz.
Arany=Leggyorsabb csoport=2:05 alattiaknak.
Na de akkor a régi módszer. Beállok leghátulra így nem tartok fel senkit.
Így is tettem. Szépen kihajtunk a boxból. A Mansell felé már bennem van a kérdés: Mi történik itt? 15-en vonatozunk ilyen 2:40-es tempóban. Pár embert leveszek maradunk 10-en és kb. ilyen 2:10-15-ös tempóban nyomjuk. Én még a motorral ismerkedem, kanyarokba pilinckázom, a féktávokat csak ugatom, így nem erőltettem az előzéseket meg vártam, hogy majd emelik a tempót. Nem emelték. 6 kör után lejöttem.
De legalább minden aggodalmam elszállt mert adta magát a pálya és jól éreztem magam.
Mint kiderült mindenki regisztrált ahová tudott így kerültek 00-ás emberek a Bronz csoportba, és 2:30-ok az Aranyba. De végül is csak 25-en voltunk fent egyszerre.

Második menet!
Na itt az elejébe mentem hogy ne szoruljak be nagyon. Emeltem a tempót, érzetre 05-06 lehetett. A minimum cél a 05 volt én titkon reménykedtem, hogy 02-03 összejön ma.

Harmadik menet!
Ekkor már nem bírtam magammal és muszáj volt köridőt mérni úgy, hogy le is töltöttem a race chronot a telefonomra. Dallmann Dávid hozott ki Qstarz-ot. Hopsz a race chrono bebuzult és a free verzió csak 5 percet mér. Na lássuk mennyi a korlátlan? 1400Ft.
Jó az még belefér. Laza 10 perc alatt sikerült megvenni. Nem párosodik a Qstarzzal! A fene esne belé én állandóan párosodnék! :D :D
Na hagyjuk a faszba, mintha csak én lennék a telefon megoldja egyedül! :D Hiszen van benne gps. Ha nem is olyan ügyes mint a Qstarz de időt mérni jó lesz.
Balagee is kiért, hozott fotómasinát, le is ment a -2-be. Megígértem neki, hogy majd elesek neki mert az hozza a likeokat! :D
Legjobb menet. Tök egyedül mentem 5-6 kört, térdelgettem, tapadtam minden jó volt. A -2-be nem sikerült elesnem de majd legközelebb. Annyi hiba volt, hogy nagyon kiment a fékkar és már alig értem el a végén. Meg is fájdult a karom.
Mindegy érzetre meg volt a 02-03.

Lássuk a race chronot! Az első kör 2/3-nál kikapcsolt! Ó, hogy a k..... anyád ba..... meg!!
Hú tényleg írok is a play áruházba valami hasonló stílusban!
Na mindegy aki arra járt biztosított róla, hogy jól mentem! Szóval biztos úgy volt. :D Barta Laciék megelőztek az 1:57-es körükben szóval lehet, hogy 1:58? :D
Jött az ebédszünet, a hőmérő elérte a 36 fokot és a gyengébb keringési rendszerrel ellátott ismerősöm bedobta a törülközőt. Jé lett köridőmérő! :D
Ja az új ruhám szétb...ta a jobb térdemet de hát most volt rajtam másodszor. Ebben a tempóban 3-4 év alatt betöröm! :D
Nézegettük a gumit vajon kell-e cserélni? Végül a régi jól bevált módszer mellett döntöttem. A homokba dugtam a fejem hiszen ha eddig jó volt nyilván ezután is jó lesz! :D
Az állapota hibátlan volt csak hát a keverék...
Mindegy Balagee-t megkértem, hogy ha a gumiról kérdezem csak jót mondjon róla.
Ő vette a lapot és mindig visszakérdezett: “-Miért csúszkáltál? -Nem! -Akkor biztos jó még!”
Ennyi!:D :D :D
Negyedik menet!
Jó lehetett volna ha nem szorulok be egy GSX-R 750 mögé. 2:04-05-öt mentünk. Aztán megelőztem, mentem két jó kört és vége is lett.
De 2:01.95! Juhú! 01-et mentem 600-al! :D :D
Rettentően elfáradtam és kiszáradtam, úgy voltam vele, hogy mára elég is volt. Balagee is mondta, hogy nem fotózik többet mert elégett a napon.
De aztán láttam, hogy többen pakolnak úgy, hogy még kevesebben leszünk fent egyszerre.
Kezdtem összeszedni magam úgy, hogy megszületett a döntés!
Kimegyek az elejével, megyek 4 mért kört aztán annyi!
Ötödik sebesség!
Hát a “kimegyek az elejével” annyira jól sikerült, elsőnek mentem ki és nem is előztek meg.
Az első két mért köröm volt jó. Nem volt hibátlan de addig tartott a koncentráció, meg az erő.
2:02.12, 2:01.65 (600-as PB-m). Aztán 2:04 és leszélesedések tömkelege.
Nem erőltettem tovább és lejöttem.
A motor jól működött bár többen szörnyülködtek a fék miatt mert hát puha mint a fene, de fent a pályán nem volt vele gond. A vége felé a cél végén már a 200-as tábla körül/után fékeztem.
Az eleje nekem kicsit kemény így ha csak gázelvétellel megyek bele a visszafordítókba akkor hajlamos szélesre menni.
A furulya nem zavarta a blokkot, R6R-ket és egyéb 6kilósokat szépen tartott. Egyetlen végsebesség értékem van egy 229km/h a cél végén.
A sok edzés meghozta az eredményét sokkal kevésbé fáradok/száradok ki egy menet alatt. 5x20 percet ha nem is végig de megcsináltam.
Mondjuk most mindenem fáj.
A képek alapján szinte egyáltalán nem ülök ki a kanyarokban ami fura mert belülről meg azt érzem, hogy igen.

A lényeg, hogy a tegnapi a top5 pályanap volt 13 év alatt. Nagyon nagyon kellett! :D
Köszönöm mindenkinek a segítséget meg a támogatást!

ui. “Te ott a Dósa Tibi! Az nem ő mert a Tibi sokkal vékonyabb!”

Ó de jól esett!
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2019.08.10. 18:30

2:01.65 a ZX-636-al. :smt026
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2019.08.09. 13:22

Na holnap irány a ring! :smt026
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2018.08.29. 01:46

:smt038
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

VIK-001
Hozzászólások: 794
Csatlakozott: 2014.04.09. 20:53
Motorom: R6
Itt motorozok: MátraTT
Köridő(k): under 2"30 @ Hring

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: VIK-001 » 2018.08.28. 20:53

Snake 1:59.2!

VIK-001
Hozzászólások: 794
Csatlakozott: 2014.04.09. 20:53
Motorom: R6
Itt motorozok: MátraTT
Köridő(k): under 2"30 @ Hring

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: VIK-001 » 2018.08.13. 18:23

Elek is betakarozott egyszer az 1kanyarban de meg az a kore is meg lett 2:41
Tk ban egy srác leírt egy utcai R6ot...
Ssp300elso körében is volt mert újra indítottak a futamot kb ennyi...

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2018.08.13. 10:30

Úgy hallom elég sok esés volt. Mesélj valamit.
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

VIK-001
Hozzászólások: 794
Csatlakozott: 2014.04.09. 20:53
Motorom: R6
Itt motorozok: MátraTT
Köridő(k): under 2"30 @ Hring

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: VIK-001 » 2018.08.12. 21:14

Két kör alatt adott egy célegyenesnyit Tyűnek meg Eleknek..

Avatar
viking
Site Admin
Hozzászólások: 41581
Csatlakozott: 2007.02.21. 09:31
Motorom: K4 volt, most K2
Itt motorozok: Ahol lehetőségem van
Tartózkodási hely: Többnyire Budapest
Kapcsolat:

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: viking » 2018.08.12. 15:58

ddt500 írta:Kovács Bálint 1:50.7.
Az jónak számít? :lol:
"Motivation is everything. Everyone can improve themselves..."
"You never know how far you might have gotten, unless you try!" Michael John Mentzer
"Pain is temporary...Glory is forever!"

VIK-001
Hozzászólások: 794
Csatlakozott: 2014.04.09. 20:53
Motorom: R6
Itt motorozok: MátraTT
Köridő(k): under 2"30 @ Hring

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: VIK-001 » 2018.08.12. 13:08

Igyekeztem .. egy nap alatt 7secet sikerült hozni bár volt miből...

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2018.08.11. 14:30

Kovács Bálint 1:50.7.
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2018.08.11. 13:29

Sőt! mivel az első kettőt kizárták így a hetedik! :grin:
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2018.08.11. 13:24

Na Viktorunk bejött 9-nek 2:11.598-al.
"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Avatar
ddt500
Site Admin
Hozzászólások: 36894
Csatlakozott: 2007.02.22. 10:39
Motorom: ZX-10R 08'
Itt motorozok: Hring, Pring
Köridő(k): hring=1:59.086
Tartózkodási hely: Érd

Re: Hungaroring

Hozzászólás Szerző: ddt500 » 2018.08.11. 13:00

"ha nincs jogsid, akkor a faszér' állsz meg a rendőrnek.
ezért tart itt ez az ország... :D"

Válasz küldése

Vissza: “Pályanapok”