Furcsa, érdekes és bonyodalmakkal teli pályanapon vagyok túl. Egy tucat helyen félremehetett volna az ügy de végül minden jól alakult. Kicsit bő lére engedem mert régen nem írtam és most aztán.....

Kezdjük az elején.
A regisztráció szörnyűségei, avagy : Csak 25 maradhat!
Mogyoród lakossága egy ideje lázad a Hungaroring által keltett zaj ellen. Én a magam részéről az 1985 után odaköltözött emberek panaszát dobnám a kukába (Jé a versenypálya hangos? Minek költöztél mellé?) de hát nem én döntök.
Egyébként a dolog odáig fajult, hogy már a pályanapok léte is veszélybe került.
Köszönhető többek közt a jó magyar szokásnak, hogy mindig ügyeskedünk, megkerüljük, kiskapukat keresünk stb.
Ember leméreti a motorját dB Killerrel (köznapi nevén furulya) legyen mondjuk 105dB, majd a boxban az első dolga eltávolítani azt. 116dB.
Mivel a pálya mellett is mértek ezért hamar kibukott a turpisság és falhoz állították az ügyeskedőket. Ez nem most volt hanem még az előző napokon.
Osztottak szoroztak a vége az lett, hogy 102dB és egyszerre csak 25 motoros lehet a pályán!
Eddig 50 volt az engedélyezett (azt hiszem).
Az online regisztráció kezdete szerda 10 óra. Én biztos voltam benne, hogy pillanatok alatt minden csoport be fog telni, szóval 9:45-kor már az oldalon voltam és eleinte csak fél percenként majd 10 mp nyomogattam az F5-öt. Közben szóltam Horgásznak is, hogy készüljön de nem reagált. Egyszer csak kipirult a regisztráló gomb.
Rányomtam, legördülő menü, Arany csoport, 13 szabad hely!, klikk, regisztráció elfogadva! Juhú!
Visszalépek, mondom regisztrálok a Horgásznak is az ezüstbe: 0 szabad hely. Bronz: -1 (26-an regisztráltak).
2 percen belül elkezdtek ömleni a panaszos bejegyzések a Hungaroring facebook oldalára de hát nem volt mit tenni.
Pályamotoros csoportban szerveztem magamnak a boxba lakótársakat, hogy kisebb legyen a költség. Én valamiért azt hittem 30 000Ft a box.
Irány a Ring! Csak előtte még szereljünk egy kicsit!
Eleinte úgy volt, hogy a Horgász kocsija húzza a utánfutót de mivel Ő hoppon maradt így azt találtuk ki, hogy ő a VFR-el jön ki és én hozom a motort.
No problem hiszen ezért rakattam rá a vonóhorgot. Hmm lehet, hogy előtte már ki kellett volna próbálni mert az elektromos dugaj olyan pozícióban volt, hogy nem tudtuk összedugni az utánfutóéval. Szóval le kellett lazítani a vonóhorgot tartó egyik csavart ami nem tudom mennyire van meghúzva de egy lábbal ugráltam rajta mire meglazult.
Végül is 20 perc alatt végeztünk. Budafokról 38 perc alatt kiértem a városon keresztül (sok értelme van a szombati munkanapoknak).
Végre kint!
Elvileg először a motort kellett volna a gépátvételre vinni és utána kaptam volna karszalagot meg matricát de nekem ezt senki nem mondta úgy, hogy fordítva csináltam.
Haverok előkerültek, vettem ki boxot (10 000Ft), irány a gépátvétel.
6500 stabil fordulat.
-Van furulyád?
-Van.
-Akkor rakd be, mert a határon vagy.
-Ok.
Szóval túl hangos a ki Ninja.
Furulyát beraktam, melegítő fel, stressz miatti wc látogatás, pillangók a gyomorban szóval minden a legnagyobb rendben!
Elöl 9813-as Dunlop volt ami elvileg 35 fokos aszfaltig jó. Délutánra 60 fokos aszfaltra számítottam ezért kivittem egy zsír új 343-ast is. Hátul meg Metzeler K1 de a hátulja sosem izgatott csak nagyjából legyen jó.
A terv az volt, hogy két menet után majd okoskodunk, hogy mit érzek és annak megfelelően gumizunk.
Majd elfelejtem. Köridő mérés.
Elvileg: kötelező transzpander (1500Ft), délután csoportok újra osztása.
A gyakorlatban:”Nem jöttek (tranyósok), telefont nem veszik fel, vagy nem szóltak nekik vagy elfelejtették”.
Köridőmérőt nem hoztam. Elmentem az Egedihez hátha van neki kölcsönbe de Ő lehordott a sárga földig, hogy ennyi kihagyás után miért akarok mérni? Csak szájra fogok esni!
Bezzeg ha venni akartam volna, akkor 2-őt is rám sózott volna!

Horgász is kiért kis késéssel (Ő a nulláson jött).
Arany csoport! Ja nem mert ennek a csoportnak az aranyere is rézből van!
Tavaly áprilisban ültem utoljára motoron, a Hungaroringen pedig napra pontosan 2 éve nem mentem (igen 2017.,08.10) szóval kicsit aggódtam, hogy nem lesz meg a tempóm a Arany csoporthoz.
Arany=Leggyorsabb csoport=2:05 alattiaknak.
Na de akkor a régi módszer. Beállok leghátulra így nem tartok fel senkit.
Így is tettem. Szépen kihajtunk a boxból. A Mansell felé már bennem van a kérdés: Mi történik itt? 15-en vonatozunk ilyen 2:40-es tempóban. Pár embert leveszek maradunk 10-en és kb. ilyen 2:10-15-ös tempóban nyomjuk. Én még a motorral ismerkedem, kanyarokba pilinckázom, a féktávokat csak ugatom, így nem erőltettem az előzéseket meg vártam, hogy majd emelik a tempót. Nem emelték. 6 kör után lejöttem.
De legalább minden aggodalmam elszállt mert adta magát a pálya és jól éreztem magam.
Mint kiderült mindenki regisztrált ahová tudott így kerültek 00-ás emberek a Bronz csoportba, és 2:30-ok az Aranyba. De végül is csak 25-en voltunk fent egyszerre.
Második menet!
Na itt az elejébe mentem hogy ne szoruljak be nagyon. Emeltem a tempót, érzetre 05-06 lehetett. A minimum cél a 05 volt én titkon reménykedtem, hogy 02-03 összejön ma.
Harmadik menet!
Ekkor már nem bírtam magammal és muszáj volt köridőt mérni úgy, hogy le is töltöttem a race chronot a telefonomra. Dallmann Dávid hozott ki Qstarz-ot. Hopsz a race chrono bebuzult és a free verzió csak 5 percet mér. Na lássuk mennyi a korlátlan? 1400Ft.
Jó az még belefér. Laza 10 perc alatt sikerült megvenni. Nem párosodik a Qstarzzal! A fene esne belé én állandóan párosodnék!

Na hagyjuk a faszba, mintha csak én lennék a telefon megoldja egyedül!

Hiszen van benne gps. Ha nem is olyan ügyes mint a Qstarz de időt mérni jó lesz.
Balagee is kiért, hozott fotómasinát, le is ment a -2-be. Megígértem neki, hogy majd elesek neki mert az hozza a likeokat!

Legjobb menet. Tök egyedül mentem 5-6 kört, térdelgettem, tapadtam minden jó volt. A -2-be nem sikerült elesnem de majd legközelebb. Annyi hiba volt, hogy nagyon kiment a fékkar és már alig értem el a végén. Meg is fájdult a karom.
Mindegy érzetre meg volt a 02-03.
Lássuk a race chronot! Az első kör 2/3-nál kikapcsolt! Ó, hogy a k..... anyád ba..... meg!!
Hú tényleg írok is a play áruházba valami hasonló stílusban!
Na mindegy aki arra járt biztosított róla, hogy jól mentem! Szóval biztos úgy volt.

Barta Laciék megelőztek az 1:57-es körükben szóval lehet, hogy 1:58?

Jött az ebédszünet, a hőmérő elérte a 36 fokot és a gyengébb keringési rendszerrel ellátott ismerősöm bedobta a törülközőt. Jé lett köridőmérő!
Ja az új ruhám szétb...ta a jobb térdemet de hát most volt rajtam másodszor. Ebben a tempóban 3-4 év alatt betöröm!

Nézegettük a gumit vajon kell-e cserélni? Végül a régi jól bevált módszer mellett döntöttem. A homokba dugtam a fejem hiszen ha eddig jó volt nyilván ezután is jó lesz!

Az állapota hibátlan volt csak hát a keverék...
Mindegy Balagee-t megkértem, hogy ha a gumiról kérdezem csak jót mondjon róla.
Ő vette a lapot és mindig visszakérdezett: “-Miért csúszkáltál? -Nem! -Akkor biztos jó még!”
Ennyi!:D
Negyedik menet!
Jó lehetett volna ha nem szorulok be egy GSX-R 750 mögé. 2:04-05-öt mentünk. Aztán megelőztem, mentem két jó kört és vége is lett.
De 2:01.95! Juhú! 01-et mentem 600-al!
Rettentően elfáradtam és kiszáradtam, úgy voltam vele, hogy mára elég is volt. Balagee is mondta, hogy nem fotózik többet mert elégett a napon.
De aztán láttam, hogy többen pakolnak úgy, hogy még kevesebben leszünk fent egyszerre.
Kezdtem összeszedni magam úgy, hogy megszületett a döntés!
Kimegyek az elejével, megyek 4 mért kört aztán annyi!
Ötödik sebesség!
Hát a “kimegyek az elejével” annyira jól sikerült, elsőnek mentem ki és nem is előztek meg.
Az első két mért köröm volt jó. Nem volt hibátlan de addig tartott a koncentráció, meg az erő.
2:02.12, 2:01.65 (600-as PB-m). Aztán 2:04 és leszélesedések tömkelege.
Nem erőltettem tovább és lejöttem.
A motor jól működött bár többen szörnyülködtek a fék miatt mert hát puha mint a fene, de fent a pályán nem volt vele gond. A vége felé a cél végén már a 200-as tábla körül/után fékeztem.
Az eleje nekem kicsit kemény így ha csak gázelvétellel megyek bele a visszafordítókba akkor hajlamos szélesre menni.
A furulya nem zavarta a blokkot, R6R-ket és egyéb 6kilósokat szépen tartott. Egyetlen végsebesség értékem van egy 229km/h a cél végén.
A sok edzés meghozta az eredményét sokkal kevésbé fáradok/száradok ki egy menet alatt. 5x20 percet ha nem is végig de megcsináltam.
Mondjuk most mindenem fáj.
A képek alapján szinte egyáltalán nem ülök ki a kanyarokban ami fura mert belülről meg azt érzem, hogy igen.
A lényeg, hogy a tegnapi a top5 pályanap volt 13 év alatt. Nagyon nagyon kellett!

Köszönöm mindenkinek a segítséget meg a támogatást!
ui. “Te ott a Dósa Tibi! Az nem ő mert a Tibi sokkal vékonyabb!”
Ó de jól esett!